Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013

November 25, 2017 By



Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013: Candidates who are preparing for the Rajasthan Police Constable Bharti 2018 for TSP and Non-TSP area can download Rajasthan Police Constable Exam Previous Years Question Papers with solution Pdf in pdf format. Candidates can also check Rajasthan Police Constable Sample Paper Pdf and Rajasthan Police Constable Modal Paper pdf. We will also provide here Rajasthan Police Constable Previous Years Exam Papers solution pdf direct links on Allexam.co.in. More details are given below. The model question papers are available here on this education portal you can comment us for the last year question paper on this blog. Because we have provided all the Sample Papers for the Rajasthan Police Constable Exam 2017 and more Free Rajasthan Police Constable Mock Test on fliqi.com.Download the Rajasthan Police Inspector Previous Papers and Model Question Paper 2017.

Rajasthan Police Constable Exam Last Years Question Papers with solution pdf

Candidates you can download Rajasthan Police Constable Exam Papers with the solution in pdf format by clicking on direct links provided on the official website. We will also trying to updates here Rajasthan Police Constable Exam Previous years question papers of the year 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 etc. More details are given below. A huge no of the number of candidates is searching on the Internet for the Rajasthan Police Patil Previous Year Model Papers.Here we will provide you last year Old Question Paper and Free Mock Test for Exam Preparation. Since we are providing important information about the Rajasthan Police Last Ten Years Exam Question Papers & Answers. Recently, the Rajasthan Police Dept released a Rajasthan Police Recruitment 2017 for filling 5390 Police Jobs application form. We will also provide Mock Test Online For Rajasthan Police Constable Bharti 2018.Rajasthan Police Constable Previous Papers are published here to help the Rajasthan Police Exam aspirants.


Download Rajasthan Police Constable Bharti Previous Exam paper with Solution (2014, 2012, 2013, 2011, 2010, 2009)

Click here: Rajasthan Police TSP Area 742 Constable Bharti 2018 NEW Vacancies

Click Here: Rajasthan Police Constable Previous Year Paper PDF


Download Raj Police Constable 2010 2012 & 2013 Exam Solved Question Papers Pdf

Rajasthan Police Constable 2014 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2013 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2012 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2011 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2010 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2009 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2008 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2007 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2006 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2005 Exam Question Paper with Solution Pdf

Rajasthan Police Constable 2004 Exam Question Paper with Solution Pdf

Download Rajasthan Police Constable 2003 Exam Question Paper with Solution Pdf 

Other Important Rajasthan Police Question Paper

Download Rajasthan Police Hindi Model Question Paper

Download Rajasthan Police English Model Question Paper

Rajasthan Police Model Question Paper Download Pdf

Rajasthan Police Constable Model Papers (GK, English, Reasoning, Geography, Maths)

We  here provide some General Knowledge modal Questions below 

1. ‘Lucknow Pact’ was signed between the Congress and the
Muslim League in the year?
(A)1913
(B) 1914
(C)1915
(D) 1916
Ans : D

2. Buddhist, Hindu and Jain rock- cut caves exist at?
(A)Ajanta
(B) Elephanta
(C)Ellora
(D) Nasik
Ans: C

3. Palk Strait makes the maritime boundary between India and?
(A) Bangladesh
(B)Maldives
(C)Pakistan
(D) Sri Lanka
Ans: D

4. Trans-border trade through Nathu La is done between India
and—
(A) Bangladesh
(B) Bhutan
(C) China
(D) Nepal
Ans: C

5. Which one of the following is not a Siva temple?
(A) Kedarnath temple
(B) Jagannath temple
(C) Mahakaleswar temple
(D) Viswanath temple
Ans: B

6. Light from the Sun reaches Earth in about?
(A) 2 minutes
(B) 4 minutes
(C) 8 minutes
(D) 16 minutes
Ans: C

7. In which of the following crops, Uttar Pradesh is the largest
producer in the country?
(A) Barley
(B) Maize
(C) Potato
(D) Rice
Ans: C
8. The number of members nominated by the President to the Council of States is?
(A) 6
(B) 8
(C) 10
(D) 12
Ans : D
9. Light year is a unit of?
(A) Light
(B) Time
(C) Distance
(D) Intensity of light
Ans: C
10. The three primary colours are
(A) Violet, Black, Blue
(B) Yellow, Orange, Red
(C) Blue, Yellow, Red
(D) Blue, Green, Red
An : D

Important Asked Question in rajasthan Police Constable Written Exam

11. Akbar has been called the ‘First national King, mainly because he
(A) was a great administrator.
(B) established a new religion ‘Din -i-Ilahi
(C) provided an efficient government to the people.
(D) was highly tolerant and secular in his outlook,
Ans: D
12. Sher Shah’s real name was
(A) Hemu
(B) Faizi
(C) Bahadur
(D) Farid
Ans: D

13. By conquering most parts of the Indian subcontinent and giving it one of the best systems of administration then known to the world, he perpetuated the name of his forebears and of the Mughal dynasty in the land, This statement aptly refers to
(A)Akbar
(B) Jehangir
(C) Shahjahan
(D) Aurangzeb
Ans: A

14. The ‘Misl’ of which Ranjit Singh was the leader, was
(A) Sukerchakia
(B) Ahluwalia
(C) Phulkia
(D) Ramgarhia
Ans: A
15. Aurangzeb attacked Bijapur and Golconda because
(A) Aurangzeb was an orthodox Sunni and the rulers of Bijapur and Golconda were Shia Muslims.
(B) of Aurangzeb’s policy of expansion and to consolidate his supremacy.
(C) Bijapur and Golconda were supporting Marathas.
(D) Rulers of Bijapur and Golconda were weak and as such it offered easy takeover.
Ans: B
16. If water tax is increased by 10% and the consumption of water is decreased by 10%, the difference in expenditure will be?
(A) 0%
(B) 1%
(C) 2%
(D) 5%
ANS: C

17.. A 100 m long train is going at a speed of 60 km/hr. It will cross a 140 m long railway bridge in—
(A) 36 sec
(B) 72 sec
(C) 144 sec
(D) 216 sec
ANS: C

Raj Police Constable GK Important Questions in Hindi

18. Which of the following statements about Mahatma Gandhi are true?
1. He received his early education in Rajkot.
2. He was married to Kasturba at the age of 13.
3. He studied law at the Inner Temple, London.
4. He was most influenced by Ruskin’s book ‘Unto the last’
Select the correct answer from the codes given below—
Codes:
(A) 1 and 2
(B) 1,2 and 3
(C) 1,3 and 4
(D) 1,2,3and 4
ANS: C

19. Liberhan Commission report relates to?
(A) Administrative reforms
(B) Demolition of Babri Mosque
(C) Godhra incident in Gujarat in 2002
(D) Tax reforms
Ans: B
20. Somdev Devbarman is associated with?
(A) Hockey
(B) Football
(C) Lawn Tennis
(D) Cricket
Ans: C
21. ‘Vande Matram’ song was much in news recently. It is related to?
(A) Arvind Chosh
(B) Bankim Chandra
(C) Rabindra Nath Tagore
(D) Sharat Chandra
Ans: B

22. Consider the following statements about Barack Obama—
1. Barrack Obama is the 44th President of America.
2. He is the second non-white President of Amaica.
3. He is of African origin.
Select the correct answer from
the codes given below:
Codes:
(A) 1 only
(B) 2 only
(C) 3only
(D) 1 and 3
Ans : D
23. Who among the following rulers are reported to have performed
Asvamedha sacrifice?
1. Pushyamitra
2. Pravarasena I
3. Pulakesin
4. Samudra Gupta
Indicate the correct answer from the codes given below:
Codes:
(A)l and 2 (B) 3 and 4
(C)l and 4 (D) 12,3 and 4
Ans: C

24. What was the amount of ‘Sardeshmukhi’ charged by
Shivaji?
(A) One-third
(B) One-fifth
(C) One-eighth
(D) One-tenth
Ans : D

Raj Police Constable 10539 Vacancy Important Study Material

25. Which of the following Union Territories have a State
assembly?
1. Chandigarh
2. Delhi
3. Pondicherry
4. Lakshdweep
Select the correct answer from
the Codes are given below:
Codes:
(A) 1 and 2
(B) 2 and 3
(C) 1,2 and 3
(D) 2,3 and 4
Ans: B

26. ‘Economic and Social Planning’is a subject in the?
(A) Union list
(B) State list
(C) Concurrent list
(D) None of the above
Ans: C

27. The Vice-President is elected by?
(A) The people
(B) The electoral college which elects the President
(C) The members of both Houses of Parliament
(D) By the members of the State Legislatures
Ans: C

28. Night blindness is caused by the deficiency of?
(A) Vitamin E
(B) Vitamin C
(C) Vitamin A
(D) Vitamin B
Ans: C
29. India’s largest ship breaking yard is located in Gujarat at?
(A)Alang
(B) Kandla
(C)Okha
(D) Porbander
Ans: A

30. Who amongst the following was the first recipient of Bharat
Ratna?
(A) C. Rajagopalachari
(B) Jawahar Lal Nehru
(C) Rajendra Prasad
(D) S. Radhakrishnan
Ans: A
31. Which of the following gurus founded the ‘Khalsa’?
(A) Nanak
(B) Har Kishan
(C) Teg Bahadur
(D) Govind Singh
Ans : D
32. Who of the following got the Moti Masjid, Agra constructed during his reign?
(A) Akbar
(B) Aurangzeb
(C) Jahangir
(D) Shahjahan
Ans: D
33 Who built the famous Dilwara temple at Mount Abu in the 13th century?
(A)Mahendrapala
(B) Mahipala
(C) Rajyapala
(D) Tejapala
Ans : D
34. Akbar’s land revenue system was known as
(A) Bandob system
(B) Zabti system
(C) Todarmal’s revenue system
(D) All of these
Ans: B
35. Sikh Gum Arjun Dev was killed during the reign of
(A)Humayun
(B) Akbar
(C) Jahangir
(D) Shah Jahan
Ans: C

Rajasthan Police Constable Sample Papers Subject Wise

We here daily update here Rajasthan police constable previous years question papers with solution and Rajasthan police constable exam sample papers with answer here on hindexam.in so keep visiting our website for regular Current Affairs and Daily GK. To recruit the candidates into the organization officials is going to conduct the recruitment rounds cush as Written Examination, Medical Test, Physical Test and Document Verification. Go through the below sections to get Rajasthan Police ASI Mains Exam Syllabus and Exam Pattern in addition to the Previous Year Question Papers on this educational portal.As we know that officials of the Rajasthan State Police Department are ready to conduct the applicants into the organization to fill the 5390 Police Constable posts. 

So willing aspirants can apply for these posts before the last date. Candidates who had applied for these posts they can go through this page to get updated information regarding the Rajasthan Police Constable Previous Year Question Papers we know that previous papers will play a major role in the exam preparation. Applicants can check the fliqi Police Assistant Sub Inspector Old Papers provided on the web portal for all candidates. You can check free download links of Rajasthan ASI & SI Exam Previous Question Papers. Aspirants can use these Raj Police Asst Sub Inspector Solved Papers as a reference. By practicing these papers aspirants can get the idea about the difficulty level of the Rajasthan Police Constable Written exam paper.

How to Download Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers?

you can download Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers from the official website or from Allexam.co.in in pdf format

Click Here: Official Website

Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers

 





डेली GK & Quiz अपडेट Whatsapp पर पाने के लिए "9079340416" को "Daily Quiz" नाम से सेव कर के Hii लिख कर Send करे तब हम आप को लिस्ट मे जोड़ सकेंगे।


14 thoughts on “Rajasthan Police Constable Previous Years Question Papers Download Pdf 2010, 2012, 2013

  1. kapil

    paper download karne ki link to batao bahut der ho gayi paper mil hi nahi rahe he

    Reply
  2. A.singh

    Sir plz….help help help…..plz plz plz…
    Question paper Hindi language me rhega ya nhi???

    Reply
  3. Pankaj swami

    If you can’t provide previous year question then its ok. What is the motive of your puting fake links in your artical. Very disappointing. Go to hell

    Reply
  4. Gajanand

    Sir mere hight 5.4 in h to kya me raj police me apply
    Hu kya 7976668674 my n

    Reply
  5. hetsingh

    sir raj police m bharti kab tak aarhi h plz tell me
    9785825510

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *